Een klok als decoratie voor jouw huis of bedrijf

Een klok als decoratie voor jouw huis of bedrijf

september 19, 2022 0 Door admin

Een klok vind je vrijwel overal waar je gaat. Elke woning of bedrijf heeft een klok hangen aan de muur of ergens op een tafel. Er zijn verschillende soorten klokken waaruit men kan kiezen. Iedereen heeft een andere smaak. Men kiest dan vaak ook voor een klok die past bij de decoratie van hun huis of bedrijf. In dit artikel gaan wij kijken welke soorten klokken er zijn, zodat jij eentje kan kiezen dat perfect bij jou past.

 

Analoog of digitaal?

Een analoge klok kan je vinden in elke huishouden of bedrijf. De tijd van een analoge klok wordt aangegeven door middel van wijzers. De wijzers zijn bevestigd in het midden van de klok door assen. De assen zorgen dan samen met het mechanisme van de klok, dat de wijzers dan kunnen bewegen om zo de juiste tijd aan te geven.
Een digitale klok geeft de tijd in getallen weer. De uren worden dan als getallen van 0 tot 23 getoond, of van 1 tot 12, maar dan wordt er AM of PM toegevoegd om aan te geven als het ochtend of middag is. De minuten en seconden worden als 0 tot 59 aangegeven.

Een digitale klok kan ook de datum en dag van de week aangeven.
Een klok wordt vaak gebruikt als wekker. Op zowel de analoge als digitale kan de wektijd worden ingesteld. De wekker optie komt niet voor op alle analoge klokken, maar je kunt wel een analoge klok vinden met een wekker. Als de wektijd is ingesteld en de uurwijzer over de wekwijzer loopt, dan gaat de wekker af.

Verschillende soorten klokken
Er zijn verschillende type klokken. Bijvoorbeeld wandklokken, koekoeksklokken en pendules. We zullen dieper ingaan wat deze klokken zijn. Ook zal je zien wat het verschil is tussen een kwarts en een mechanische klok.
Kwartsklok Kwartsklokken zijn bij iedereen wel bekend, je hebt hem zeker wel ergens gezien, of misschien heb je zelf ook eentje. Een kwartsklok werkt op een batterij. Vanwege de lage energieverbruik in de kwartsklok kan de batterij jaren meegaan. Onderhoud voor dit type klok is dan ook heel weinig. De kwartsklok is ook heel erg stil, dus deze klok is dan de beste optie als jij niet tegen het tikkende geluid kan van een klok.
Mechanische klok Als het getik van een klok geen probleem is, dan is de mechanische klok misschien iets voor jou. De mechanische klok vraagt wel wat meer aandacht, want deze klok werkt door middel van het heen en weer bewegen van een slinger. Door het bewegen van de slinger komt zo dan het mechanisme van de klok tot werking. Zoals je ziet werkt de mechanische klok niet met een batterij. De mechanische klok moet na een tijdje opgewonden worden om in werking te blijven.

Klokken die een landelijke sfeer geven
Wandklokken De wandklok is de beroemdste klok. Deze klokken komen voor in verschillende kleuren en vormen. De wandklok is de beste keus als je iets simpel wil. Het is heus niet moeilijk om een wandklok te vinden die past bij jouw stijl.
Koekoeksklokken Koekoeksklokken zijn hele leuke klokken. Deze klokken geven de uren aan door middel van een koekoeks geluid. Soms komt een vogeltje of poppetje dat ingebouwd is in de klok eruit, wat het heel erg leuk maakt als je kinderen hebt.
De grootvader klok Als je niet zo’n saaie klok wil die alleen past bij je interieur, kan je ook kiezen voor eentje die een elegante uitstraling geeft. De grootvader klok is dan een goede keus. Het is een grote staande klok die geweldig is voor de antiek liefhebbers. Ze zijn zodanig gebouwd, dat ze echt een antieke feel brengen, waar ze dan ook geplaatst worden.
Pendule klokken Als de grootvader klok te groot voor je is, maar je toch nog een antieke klok wil, dan is de pendule klok de beste keus. Deze klokken brengen dezelfde antieke feel in je woonhuis of bedrijf. Ze zijn heel mooi op een meubelkast of op je bureau.

Klokken voor de industriële stijl
Als je voor een industriële klok gaat, dan is een wandklok met Romeinse cijfers de beste keus. Deze klokken komen in heel wat kleuren en worden gemaakt van verschillende materialen. Jij moet dan een keuze maken welke kleur, vorm en materiaal het best past bij jouw stijl.