Badkamer schoonmaken

februari 25, 2019 Uit Door admin

Bij het schoonmaken van een badkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de kalkaanslag, die op het sanitair kan ontstaan! Of wat te denken van een gelige aanslag over de kitranden tussen tegels? Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen, die het schoonmaken van een badkamer makkelijker maken. Welke schoonmaakmiddelen gebruik jij altijd om de badkamer weer als vanouds te laten glimmen? In dit artikel geven we je tips, die kunnen helpen om de badkamer schoon te maken!

Tip: maak gebruik van schoonmaakazijn bij het reinigen van de badkamer. Schoonmaakazijn is vaak krachtiger dan de meeste andere schoonmaakmiddelen uit de supermarkt. Een vervelende aanslag op tegels of sanitaire voorzieningen is zo makkelijker te verwijderen.

Diversiteit aan schoonmaakmiddelen voor badkamers

Wanneer je voor het eerst schoonmaakmiddelen voor de badkamer koopt, zal je versteld staan van de mogelijkheden die je hebt. Om niet meer dan noodzakelijk is te betalen voor deze schoonmaakmiddelen, is het verstandig om vooraf middelen te vergelijken. Op internet vind je verschillende websites met recensies over schoonmaakmiddelen voor in de badkamer. Kijk eens welke schoonmaakmiddelen goed van pas kunnen komen in jouw badkamer!

Afvoer in de badkamer laten reinigen

Hoewel de badkamer schoonmaken geen lastige klus is, zijn er plekken die minder makkelijk te bereiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan randen rond de douchebak, mocht je die gebruiken. Of wat te denken van de randen rondom het putje? Probeer het putje bij de douche zo goed mogelijk uit elkaar te halen, om alle onderdelen te kunnen reinigen. Het gebruik van een oude tandenborstel kan hierbij helpen.

Voor het onderhoud aan de afvoer onder sanitaire voorzieningen, kun je een loodgieter inschakelen. Loodgieters kunnen de afvoer onder een hoge druk doorspuiten. Het doorspuiten van de afvoer zorgt dat achtergebleven afval naar de riolering onder je woning wordt afgevoerd. Een serieuze verstopping kan zo voorkomen worden.