Tips bij de bouw van een tuinmeubel

februari 25, 2019 Uit Door admin

Ben je van plan om binnenkort een eigen tuinmeubel te bouwen? Dit is helemaal geen gek idee! In de afgelopen jaren zijn er steeds meer hobbyklussers aan de slag gegaan met de ontwikkeling van meubels. In dit artikel geven we je verschillende tips, die je kunnen helpen bij het tot een succes maken van dergelijke bouwprojecten. Een eigen tuinmeubel hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn! Begin bijvoorbeeld met het maken van een bijzettafel voor op het terras of balkon. Vervolgens kun je aan een iets moeilijker project beginnen, zoals de ontwikkeling van een eigen tuinbank. Zo geniet je straks heerlijk van het mooie zomerweer in juli en augustus!

tuinmeubel

Zoek naar een geschikte bouwtekening op internet

De makkelijkste manier om een tuinmeubel te bouwen, is het gebruik van een bouwtekening. Zo weet je precies in welke maten de verschillende materialen gezaagd moeten worden, welke materialen er benodigd zijn, noem het maar op. Vaak kun je enigszins spelen met de tuinmeubels, door hier je eigen draai aan te geven! Zaag bijvoorbeeld een mooi figuurtje in de leuning van de bank, kies voor een bijzettafel op wieltjes in plaats van vaste poten, het is niet gek genoeg tegenwoordig. De bouwtekening vormt echter een mooie basis om aan de slag te kunnen gaan.

Zorg voor de juiste materialen bij projecten

Om de slagingskans van een bouwproject te vergroten, is het belangrijk om de juiste gereedschap en goede materialen in huis te halen. Kwalitatief goed gereedschap kost vaak meer, maar levert je uiteindelijk ook het mooiste resultaat op! Daarbij is het gereedschap veel makkelijker te gebruiken, dan goedkopere alternatieven. Veel mensen maken gebruik van oud steigerhout bij de productie van hun eigen tuinmeubels. Steigerhout is een relatief makkelijk te bewerken type hout. Daarbij kun je dit hout in iedere bouwwinkel krijgen! Informeer ook eens in een bouwwinkel bij jou in de buurt, welk steigerhout ze hebben liggen.