Aankoop schutting: Waar moet je op letten?

februari 25, 2019 Uit Door admin

Om je privacy te waarborgen, kan de aankoop van een schutting de overweging waard zijn. Zeker in woonwijken is het gebruik van een schutting in de tuin heel normaal! Plaats de schutting op de erfafscheiding, zodat buren niet langer met je mee kunnen kijken. Bij de aanschaf van een nieuwe schutting zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Er zijn immers ontzettend veel verschillende soorten schuttingen! In dit artikel zetten we deze aandachtspunten voor je op een rijtje. Heb jij al een idee, welke schutting het beste bij je tuin past? Laat je inspireren!  

schutting

Een houten of natuurlijke schutting

Allereerst kun je kiezen tussen een houten schutting en een natuurlijke schutting. Onder een natuurlijke schutting verstaan we bijvoorbeeld een mooie heg, die je eigen erf van die van de buren scheidt. Het nadeel aan een heg, is dat deze intensief moet worden onderhouden. Iets wat bij een traditionele houten schutting veel minder snel noodzakelijk is. Een alternatief voor een heg, is het gebruik van een stalen hek. Je kunt onderaan het hek verschillende klimplanten plaatsen, die na verloop van tijd voor een bedekking van het hek zullen zorgen. Klimop is hierbij de meest bekende klimplant.

Overleg met de buren bij een nieuwe schutting

Wanneer je een schutting wilt plaatsen om je privacy te waarborgen, is het wel zo netjes om vooraf overleg te voeren met je buren. De kans bestaat dat je buren hun eigen wensen hebben, of dat zij mee willen betalen aan de schutting. Zo hoeft de investering in een nieuwe grensafscheiding helemaal niet zo duur te zijn! Ga eens om tafel zitten en leg je voorkeuren voor. Je buren hebben vervolgens de mogelijkheid om in te stemmen, of om met een alternatief te komen. Het is altijd toegestaan om een schutting op je eigen erf te plaatsen.